Burs Başvuruları

2022 - 2023 BURS BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

► Aşağıdaki tüm bilgileri okuduktan sonra başvurunuzu yapmanız  sizin için daha  faydalı olacaktır.

Burs başvurusu yapmak için tıklayınız.

BAŞVURULAR HER YIL 15 EYLÜL / 30 EYLÜL TARİHLERİNDE KABUL EDİLMEKTEDİR.

► KESİN SONUÇLAR  01 KASIM  Tarihinde AÇIKLANIR.

BURS BAŞVURU SÜRECİ:

• Online başvuru yaptıktan sonra durumunuz değerlendirilecek.

• Başvurularda, ailenin Gelirleri çan eğrisi ile sıralanmakta (en düşük gelirden en yüksek gelire)

•  Her yıl için ayrı hazırlanan bütçe çalışması ile kaç öğrenciye ne kadar burs ödeneceği tespit ediliyor.

• Verilen bilgilerin doğruluğu kabul edilerek yapılan ilk değerlendirmede gelir seviyeniz uygun bulunursa EKİM AYI İÇİNDE ÖN BAŞVURUNUZ KABUL EDİLDİ MESAJI GÖNDERİLECEK.

• İSTENEN BELGELER ile BELGELERİN TESLİM EDİLME  TARİHİ ve ŞEKLİ başvuru formuna yazdığınız telefon numarasına WhatsApp üzerinden toplu mesaj olarak bilgi gönderilecek.

• Bu sebepten dolayı Vakıfın telefon numarasını 0-542- 28 28 344 telefonunuza ESKİŞEHİR ÖĞRETİM VE EĞİTİM VAKFI olarak kaydetmeniz şarttır aksi halde bildirimleri alamayabilirsiniz, mağduriyet yaşanmaması için dikkatinizi rica ederiz.

• KESİN SONUÇLAR  01 KASIM  Tarihinde AÇIKLANIR.

Burs almaya hak kazanan öğrenciler Vakfımız Sitesinde  BURS BAŞVURU SONUÇLARI sayfasından T.C. Kimlik Numarası, Doğum Tarihi ve Doğum Yeri bilgilerini girerek bakabilecekler  ve WhatsApp üzerinden de toplu olarak bilgi mesajı gönderilecektir.

• Burs almaya Hak Kazanan Öğrencilere yapmaları gerekenler ayrıca WhatsApp üzerinden toplu olarak bilgi gönderilecektir.

BELGELERİN TESLİM EDİLMEMESİ HALİNDE BAŞVURUNUZ İPTAL EDİLİR.

BELGELERİN EKSİKSİZ OLMASI ŞARTTIR, AKSİ HALDE BELGELER TESLİM ALINMAZ.

BELİRTİLEN TARİHTEN SONRA GETİRİLEN BELGELER KABUL EDİLMEYECEKTİR.

•  PTT, KARGO VE İNTERNET ORTAMINDAN GÖNDERİLEN BELGELER KABUL EDİLMEYECEKTİR.

BELGELERİN İSTENMİŞ OLMASI BURS ÇIKTI ANLAMINI TAŞIMAMAKTADIR.

• ONLİN OLARAK DOLDURULAN BAŞVURU FORMU BİLGİLERİ DOĞRU BİLGİLERİ YANSITMASI GEREK AKSİ TAKDİRDE İNCELEMELER SONUCU AKSİ DURUMUN TESPİTİ HEM SİZİN İÇİN HEM BİZİM İÇİN ZAMAN KAYBI YARATACAKTIR.

ÖNEMLİ:  BAŞVURU FORMUNDA KARDEŞ BİLGİLERİNİ MUTLAKA GİRİNİZ, AKSİ TAKDİRDE TEK ÇOCUK OLARAK DEĞERLENDİRİLEREK BURS ALMANIZA ENGEL OLABİLİR.

DOLDURDUĞUNUZ BURS BAŞVURU FORMUNDA EKSİK BİLGİLER VAR İSE  KARDEŞ BİLGİLERİNİ GİREMEZSİNİZ.

BAŞVURUNUZU BİLGİSAYAR ORTAMINDAN GOOGLE chrome KULLANARAK  GİRİŞ YAPMAYI DENEYİN.

NOT: Kardeş bilgilerini girebilmek için formun gerekli alanlarını eksiksiz olarak doldurunuz ve Kardeşim Var butonunu tikleyiniz.
Sonrasında "Yeni" butonuna tıklayarak kardeş bilgilerini giriniz. Her kardeş için ayrı ayrı "Yeni" butonuna tıklayarak kardeş bilgilerini giriniz.

BURS BAŞVURUSU YAPABİLMEK İÇİN ÖN KOŞULLAR:

♦ ÖĞRENCİNİN AİLESİ ESKİŞEHİRDE İKAMET ETMELİ.

♦ ÖRGÜN ÖĞRENCİ OLMALI (Açık Öğretim Fakültesi Öğrencisi başvuramaz).

♦ AİLESİ DAR GELİRLİ OLMALI

♦ ÖĞRENCİ BAŞKA KURUM VE KURULUŞLARDAN BURS ALMAMALIDIR.

İ S T E N E N   B E L G E L E R

(E-DEVLET’TEN ALINAN TÜM BELGELER GEÇERLİDİR)

BELGELERİ TAM OLARAK TESLİM ETMEYEN VEYA GEREKLİ BİLGİLERİ VERMEYENLERİN BAŞVURULARI DEĞERLENDİRMEYE ALINMAZ.

1- MAVİ TELLİ DOSYA,

(Ayrıca Şeffaf dosya getirmenize gerek yoktur)

2- DİLEKÇE,

Öğrenci KENDİ EL YAZISI ile yazmış olmalı,

Fotoğrafı yapıştırılmış olmalı.

LÜTFEN Fotoğrafınızı yapıştırıp geliniz. (Fotoğrafsız olan dilekçeler kabul edilmeyecek.)

DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

3- AİLE İKAMETGÂH İLMUHABERİ,

Muhtarlıktan veya e-devletten alabilirsiniz.

Ailenizin ikamet ettiği yeri belgeleyen konutta kalanlar dökümü.

4- SABIKA KAYDI

Adli Sicil Kaydı belgesi adliyelerde bulunan Adli Sicil Müdürlüklerinden, Kaymakamlıklardan, yurt dışında bulunan Büyükelçiliklerden ve e-devlet üzerinden alınabilmektedir.

5- AİLE VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ,

AİLENİN TAMAMI LİSTELENMELİ.

Nüfus Müdürlüğünden veya ebeveyn E-Devlet şifresi ile giriş yapılarak ailenin tamamı görünür hali alınabilinir.

Nüfus Kayıt Örneği e-Devlet’ten Nasıl Alınır:

•  Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümünde nüfus ve vatandaşlık işleri, Nüfus Kayıt Örneği sorgulama sekmesine tıklayınız.
  • Açılan sekmede birkaç maddelik bilgilendirme yazısı yer alacaktır. Altta bulunan “bilgilendirme yazısını okudum” kutucuğunu işaretleyiniz.
  • İşaretledikten sonra Nüfus Kayıt Örneği Tipi bölümünden AİLE seçeneği seçilir.
  • Seçimi yaptıktan sonra işlem sırasında bu belgeyi neden istediğinize dair soru sorulacaktır. Sizler, sistemde önünüze çıkan cevaplarda kişi talebini işaretleyiniz.
  • İşaretledikten sonra sistem barkodlu olarak nüfus kayıt örneğini çıkaracaktır ve barkodlu belgenin çıktısını almak da mümkündür.
  • Ayrıca “dosyayı indir” butonu ile nüfus kayıt örneği belgesini indirebilirsiniz.
  • Son olarak unutmamamız gereken bir husus ise bir gün içerisinde yalnızca bir kez belge oluşturulur ve süresi bir aydır.

6- ÖĞRENCİ BELGESİ,

Öğrenim Kurumunuzdan veya e-devletten.

7- TRANSKRİPT,

Öğrenim Kurumunuzdan veya e-devletten.

Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış olan öğrenciler bu belgeden muaftır.

8- GELİR BELGELERİ,

GELİRİ OLAN HER AİLE BİREYİ İÇİN AYRI AYRI OLACAK ŞEKİLDE AĞUSTOS VEYA EYLÜL AYINA AİT OLAN, BİRER TANESİ YETERLİ.

ANNE, BABA, KARDEŞ veya Aile Reisliğini üstlenen diğer kişilerin, aşağıdaki şıklardan durumunuza uygun olan tüm gelir belgeleri kaşeli ve imzalı veya E-Devletten alınmış olmalı.

8.1- Maaş Bordroları iş yerinden KAŞELİ ve İMZALI olmalı.

8.2- Esnaflar, bağlı oldukları esnaf odalarından, ticaret odası veya sanayi odası serbest meslek sahibi olması halinde, vergi levhasının fotokopisi.

8.3- Çiftçi olması halinde, Ziraat Odasından / Muhtarlıktan alınacak “Çiftçilik Belgesi”. Aylık gelir hesabı yaptırılıp onaylatılmalı.

8.4- Emekliler için, aylıklarını aldıkları Sosyal Güvenlik Kurumundan onaylı, maaşlarını gösterir belge.

8.5- İşsiz veya çalışmıyorsa SGK dan hizmet dökümü. SGK veya e-devletten.

E-devlet üzerinden gelir belgesi almak için aşamalar:

• E-Devlet Kapısı’na giriş yapılır. Eğer hala e-devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden edinebilirsiniz.
  • Siteye giriş yapıldıktan sonra karşınıza çıkan seçeneklerden Kurumlara tıklanır.
  • “H” harfine tıklayarak, “Hazine ve Maliye Bakanlığı” seçilir.
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti ’ne girilir.
  • Açılan sayfadan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosunun çıktısı alınarak işlem tamamlanır.

Aile Gelir Belgesi Nasıl Alınır:

Devlet memurları e-Devlet aile gelir belgesi almak izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

• E-Devlet sistemi üzerinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ (https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama) linkine tıklayarak sorgulama bölümüne ulaşabilirsiniz. Burada e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yapın. Daha sonra e-bordro hangi yıl ve ay (Ağustos veya Eylül) seçmeniz gerek. Genelde en son ay istenir. Daha sonra karşınıza çıkan dökümün çıktısını alabilirsiniz.
  • Ailenin gelir durumunu gösteren bölge bu şekilde aile içindeki memur çalışanlar için hazırlanabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı çalışanlar kendi iş yerlerinden almaları gerekir.
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bulunan E-Devlet hizmeti "Gelir Testi Sonucu Sorgulama" sayfasından da sonuç bilgileri öğrenilebilir.

9- KİRA BELGESİ,

9.1- Ailenin evi kira ise, Kira Kontratı ile, son ödenen kira dekont fotokopisi.

9.2- Lojman ise, lojmanın ait olduğu kurumdan alınacak "Lojman Belgesi",

9.3- Kredi kullanımıyla alınmışsa kredi banka dökümü.

10- KARDEŞLERİNİN ÖĞRENCİ BELGESİ,

Kardeşlerinin Okullarından veya e-devletten.

11- TAAHHÜTNAME,

Çıktı alıp doldurup imzalayabilirsiniz. TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ.