Burs Başvuruları

Burs başvurusu yapmak için tıklayınız.

BAŞVURULAR HER YIL 15 EYLÜL / 30 EYLÜL TARİHLERİNDE KABUL EDİLMEKTEDİR.

ÖNEMLİ: BAŞVURU FORMUNDA KARDEŞ BİLGİLERİNİ MUTLAKA GİRİNİZ, AKSİ TAKDİRDE TEK ÇOCUK OLARAK DEĞERLENDİRİLEREK BURS ALMANIZA ENGEL OLABİLİR.

DOLDURDUĞUNUZ BURS BAŞVURU FORMUNDA EKSİK BİLGİLER VAR İSE  KARDEŞ BİLGİLERİNİ GİREMEZSİNİZ, BİLGİSAYARDAN GOOGLE chrome ÜZERİNDEN GİRİŞ YAPMAYI DENEYİN.

NOT: Kardeş bilgilerini girebilmek için formun gerekli alanlarını eksiksiz olarak doldurunuz ve Kardeşim Var butonunu tikleyiniz.
Sonrasında "Yeni" butonuna tıklayarak kardeş bilgilerini giriniz.

BURS BAŞVURUSU YAPABİLMEK İÇİN ÖN KOŞULLAR:

* ÖĞRENCİNİN AİLESİ ESKİŞEHİRDE İKAMET ETMELİ.

* ÖRGÜN ÖĞRENCİ OLMALI (Açık Öğretim Fakültesi Öğrencisi başvuramaz).

* AİLESİ DAR GELİRLİ OLMALI

* ÖĞRENCİ BAŞKA KURUM VE KURULUŞLARDAN BURS ALMAMALIDIR.

BURS BAŞVURU SÜRECİ:

* Online başvuru yaptıktan sonra durumunuz değerlendirilecek.

* Gelir seviyeniz uygun bulunursa EKİM AYI İÇİNDE ÖN BAŞVURUNUZ KABUL EDİLDİ MESAJI İLE  İSTENEN BELGELER ve BELGELERİN TESLİM EDİLME ŞEKLİ başvuru formuna yazdığınız telefon numarasına WhatsApp üzerinden bilgi gönderilecek. Bu sebepten dolayı Vakıfın telefon numarasını 0-542- 28 28 344 telefonunuza kaydetmeniz şarttır aksi halde bildirimleri alamayabilirsiniz, mağduriyet yaşanmaması için dikkatinizi rica ederiz.

* WhatsApp üzerinden istenen evraklar listesi gönderilecek. Evrakların teslim şartı belirtilecek.

* 01 KASIM Tarihinde Burs almaya hak kazanan öğrenciler. Vakfımız Sitesinden ilan edilecek ve WhatsApp üzerinden bilgi mesajı gönderilecektir.

Burs almaya Hak Kazanan Öğrencilere yapmaları gerekenler ayrıca WhatsApp üzerinden bilgi olarak gönderilecek

* BELGELERİN TESLİM EDİLMEMESİ HALİNDE BAŞVURUNUZ İPTAL EDİLİR.

* BELGELERİN EKSİKSİZ OLMASI ŞARTTIR, AKSİ HALDE BELGELER TESLİM ALINMAZ.

* BELGELERİN İSTENMİŞ OLMASI BURS ÇIKTIĞI ANLAMINI TAŞIMAMAKTADIR.

* KESİN SONUÇLAR 01 KASIM TARİHİNDE VAKFIMIZ SİTESİNDEN İLAN EDİLECEKTİR.

İ S T E N E N   B E L G E L E R

(E-D E V L E T’ T E N  A L I N A N   T Ü M  B E L G E L E R  G E Ç E R L İ D İ R)

1- MAVİ TELLİ DOSYA, (ayrıca Şeffaf dosya G E T İ R M E Y İ N)

2- DİLEKÇE, Öğrencinin KENDİ EL YAZISI ile yazılmış, Fotoğrafı yapıştırılmış dilekçesi. LÜTFEN Fotoğrafınızı yapıştırıp geliniz. DİLEKÇE ÖRNEĞİ

3- AİLE İKAMETGÂH İLMUHABERİ, Muhtarlıktan veya e-devletten. Ailenizin ikamet ettiği yeri belgeleyen konutta kalanlar dökümü.

4- SABIKA KAYDI, Savcılıktan veya e-devletten.

5- AİLE VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ, Nüfus Müdürlüğünden veya e-devletten.

6- ÖĞRENCİ BELGESİ, Öğrenim Kurumunuzdan veya e-devletten.

7- TRANSKRİPT, Öğrenim Kurumunuzdan veya e-devletten. Yeni kayıt yaptıranlar hariç.

8- GELİR BELGELERİ, (AĞUSTOS VEYA EYLÜL AYINA AİT OLAN BİR TANESİ YETERLİ)

ANNE, BABA, KARDEŞ veya Aile Reisliğini üstlenen diğer kişilerin, aşağıdaki şıklardan durumunuza uygun olan belge veya belgeler.

a-) Maaş Bordroları iş yerinden onaylı.
     b-) Esnaf, sanayici veya serbest meslek sahibi olması halinde, vergi levhasının fotokopisi.
     c-) Çiftçi olması halinde, Ziraat Odasından / Muhtarlıktan alınacak “Çiftçilik Belgesi”. Aylık gelir hesabı yaptırılıp onaylatılmalı.
     d-) Emekliler için, aylıklarını aldıkları Sosyal Güvenlik Kurumundan onaylı, maaşlarını gösterir belge.

e-) İşsiz veya çalışmıyorsa SGK dan hizmet dökümü. SGK veya e-devletten.

9- KİRA BELGESİ,

a-) Ailenin evi kira ise, Kira Kontratı ile, son ödenen kira makbuzu fotokopisi.
     b-) Lojman ise, lojmanın ait olduğu kurumdan alınacak "Lojman Belgesi",

c-) Kredi kullanımıyla alınmışsa kredi banka dökümü.

10- KARDEŞLERİNİN ÖĞRENCİ BELGESİ, Kardeşlerinin Okullarından veya e-devletten.

11- TAAHHÜTNAME, Çıktı alıp doldurup imzalayabilirsiniz. TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

12- BİR ADET VESİKALIK FOTOĞRAF (YAZACAĞINIZ DİLEKÇEYE YAPIŞTIRILMIŞ OLMASI YETERLİ)

LÜTFEN Fotoğrafınızı yapıştırıp geliniz. (Fotoğrafsız olan dilekçeler kabul edilmeyecek.) .

BELGELERİ TAM OLARAK TESLİM ETMEYEN VEYA GEREKLİ BİLGİLERİ VERMEYENLERİN BAŞVURULARI DEĞERLENDİRMEYE ALINMAZ.